VOETBALSCHOENEN VOOR GAMBIA

23 augustus 2019

Ongeveer 1 jaar geleden zijn Jo Vervaet en zijn vrouw min of meer per ongeluk in Gambia terecht gekomen. Op zoek naar een heerlijk warm oord kwamen ze al zoekende uiteindelijk uit in Gambia. Daar maakten ze kennis met Sheikh Tijan Gibba. Ondertussen zijn ze opgenomen in de familie en vriendenkring van Skeikh en gaan ze geregeld op bezoek. Daar helpen ze bij de installatie van waterpompen en de technische ondersteuning van het lokale ziekenhuis. Er is geen honger, maar verder hebben ze niets. Omdat het ondoenlijk is om veel mee te nemen met het vliegtuig sturen wij op regelmatige basis goederen op en huren wij ruimte in een container.

Zo ook hebben we onze oude voetbaltruitjes geschonken aan de plaatselijke voetbalclub. Elke Gambiaan is dol op voetbal, er zijn heel veel voetballertjes en daar zitten best hele goede bij! Het enthousiasme kan je van hun gezicht aflezen!! Naast de truitjes hopen wij ook de kinderen aan voetbalschoenen te kunnen helpen, ze spelen nu op blote voeten of teenslippers.

Daarom een warme oproep aan alle spelers, ouders en supporters van KVV Laarne-Kalken : gooi jullie te kleine voetbalschoenen niet weg ! In de maand september kunnen jullie ze deponeren in een box in de kantine! De container vertrekt in oktober naar Gambia en Jo gaat ter plaatse zodat we zeker weten dat ze in het dorp van Skeikh terechtkomen. Daar zullen ook foto’s van worden gemaakt.

Alvast bedankt voor jullie steun,

KVV Laarne-Kalken

De schoenen (in- en outdoor) kunnen worden afgeleverd in de kantine tot en met 26 september.