22/04/2019: G-tornooi

25 april 2019

22/04/2019: G-tornooi

Na een jaartje hard trainen onder professionele begeleiding van trainers Wendy en Marijke, gingen de 5 spelertjes van ons G-force team (pas opgestart in 2018), een G-tornooi spelen op KVVE Massemen. Op Paasmaandag onder een stralende zon zagen we alle spelers het beste van zichzelf geven. De organisatie was top, G-wedstrijden worden op een iets andere manier gereglementeerd tov. een gewone wedstrijd. Een scheidsrechter is niet nodig, alle spelers zijn elkaars vriend (het is hartverwarmend te zien hoe zorgzaam spelers met elkaar omgaan na bvb. een botsing op het veld). Er is geen eindklassement, iedereen is een winnaar. Voetbalplezier staat voorop. Als een ploeg meer dan 3 goals voorop staat, wordt deze automatisch herleid tot 4 spelers en wordt verder gespeeld 4 tegen 5. Van zodra er terug minder dan 3 goals verschil zijn, kan terug zoals oorspronkelijk 5 tegen 5 gespeeld worden. De coach is er zich van bewust dat hij of zij de “belangrijkste” speler van het team is. Indien het niveau van zijn of haar ploeg te hoog is t.o.v. de tegenstrever, dan wordt er ingegrepen door de beste speler even aan de kant te halen, of … zelfs bij de tegenpartij te laten meespelen, om zo een evenwichtigere wedstrijd te krijgen.